Jägarexamen

Vi har ett nära samarbete med Alingsåsortens jaktskytteförening och deras fina skjutbana på Bolltorp i centrala Alingsås samt Skattegårdens vilt och bistår gärna med tips och råd för att så enkelt som möjligt få sin examen.

Fiskeguidning

Om man kommer som turist till Alingsås eller vill få en extra upplevelse i vardagen hjälper vi till med guidningar i våra lokala vatten.

Fiskeresor

Vi anordnar mindre resor till Nordnorge men de skall innehålla extra allt. Rätt utrustning, råd, fiskeplatser, båtar, guider osv skall vara det bästa för att skapa den bästa upplevelsen.

Jaktupplevelser

Vi skall alltid försöka få våra kunder att komma närmare den optimala upplevelsen i naturen. Om man saknar mark förmedlar vi jakter i regionen.

VÄLKOMMEN TILL JFK-JAKT&FISKEKOMPANIET I ALINGSÅSVi jobbar alltid för att kunden skall få en bättre upplevelse. Kaffet står alltid på och vi tar oss tiden för att hjälpa dig. En personligare butik där kunden får stå i centrum och våra råd skall alltid vara lätt tillgängliga. Vi är medlemmar i både Interjakt och Interfiske - De ledande kedjorna för Jakt och Fiske i Norden.

VÅRT SORTIMENT I BUTIKEN

Gösfiske
 
Gösfiske
I vårt närområde så fiskas gösen på alla sätt och vi har det som behövs oavsett metod.
Gäddfiske
 
Gäddfiske
Många stora gäddor fångas i både våra stora och små vatten. Vi har de senaste specialistprodukterna och även de traditionella betena.
Aborrfiske
 
Aborrfiske
En art som kan fiskas på många sätt och hela året. Mask och beten för att prova olika metoder.
Havsfiske/Trolling/Mete/
 
Havsfiske/Trolling/Mete/
Utrustning för att få ut det maximala av din resa till havet och nya vatten
Konfektion
 
Konfektion
Kläder, stövlar och kängor för att alltid vara rätt klädd för alla tillfällen.
Elektronik
 
Elektronik
En stor fördel att handla elektronik lokalt med bra kompetens. Driftsäkert och smidigt om någonting krånglar.
Tillbehör
 
Tillbehör
Rätt tillbehör vid rätt tillfälle skapar bästa förutsättningar för en maximal upplevelse.
Åteljakt
 
Åteljakt
En jakt som måste fungera för att hålla vår vildsvinsstam på en balanserad nivå mellan jakt och jordbruk.
Skytte
 
Skytte
Vapen med rätt optik och förbrukningsmaterial som ammunition och lerduvor till rätt pris.

NYHETER

1 year ago
Foton från JFK - Jakt&Fiskekompaniets inlägg

De lokala fiskarna Pär och Simon går som tåget!

Pär och Simon har sedan i höstas pratat om att köra en stenhård satsning på Gädda under 2018. Nu när endast en tredjedel av året har gått så kan man inte annat än imponeras av deras grymma fiske!

Redan under isfisket tidigare i år så fick killarna flera fina fiskar med en topp på 10900gr.

När isen väl släppte hade killarna spinnfiske i fokus. Med en tydlig plan och många timmars förberedelser så gav sig killarna ut på jakt efter de stora damerna.

Med en stor disciplin och pannben av stål gnuggade killarna på med sin plan. Planen visade sig vara ett gyllene koncept då de fått flera mycket fina gäddor.

Deras smått otroliga topp3 lyder följande.

10540gr fördelat på 112cm
10860gr fördelat på 117cm
10980gr fördelat på 112cm

Där två av fiskarna är tagna på Westin Shadteez och den tredje på ABU Garcia McPike.

Vi från JFK lyfter på hatten och gratulerar Pär och Simon till dessa grymt fina fiskar!

Självklart har vi alla beten och tillbehör som krävs för ett lyckat spinnfiske!

Fortsatt trevlig vecka!
Jakt och Fiskekompaniet

1 year ago

Påfyllning av Pig Shad Jr! Massor av heta färger inkomna bland annat Spotted Bullhead. Först till kvarn😉

1 year ago

Joakim slår PB igen på nya vatten!

Äntligen helg och fantastiska medarbeteare som gör att man kan smita undan en lördag för att fiska. Det är nästan så att undertecknad och Joakim och Pauline kan tacka Måns för denna fiskedag vi fick uppleva.

Återigen på plats på förra helgens scen för lite efterlängtat gäddfiske, vi möts av fina förutsättningar undantaget en ganska hård vind. Vid sådana förutsättningar så är det inte alltid det lättaste att fiska ”Rätt” i de låga farter som vårtrollingen kräver. Det kräver hög koncetration och lite ”Skill” för att presentera beten och rutter rätt, detta skötte kapten Pinno fantastiskt så vi andra kunde rigga framgångsrikt.

Målsättningen denna dag var att fortsatt utöka vår kunskap om området, och förhoppningsvis lägga fler bitar till pusslet. Med detta så innebär det att vi inte skall lägga för mycket tid på det vi fiskade på förra helgen. Dagen börjar vi i ett nygammalt område som vi kände förra helgen att här måste det bara vara rätt, men de första timmarna är det allt annat än fullt ös. Vi riggar trixar täcker nytt vatten osv, belöningen uteblir. En liten gädda blir resultatet av de första timmarna. När vi plötsligt presenterar de långsamt vaggande Platypusen över en transitpunkt in till en av vikarna som ett dubbelhugg kommer. Vi landar gäddorna och den ena är en låg meterfisk som placerar in sig under kategorin godkännd gädda. Vikten stannar på 7,4 förtjänstfullt drillad av Pauline. Teramkänslan är hög och vi känner att vi är något på spåren. Vi krigar på i den mycket hårda vinden och vi låser sakta upp melodin för dagen.

När det är mörkt ute och alla andra har åkt hem på sjön så bryter vi och vi summerar dagen. Det är inte annat än att vi återigen kan vara nöjda med vad fisket har gett oss denna fantastiska dag i detta nya området. Vi summerar dagen till 11 lanadade gäddor och som toppfisk ett nytt PB till Joakim (Andra helgen i rad)

Men framförallt så när vi kryssar hem i den magiska skymmningen så kan teamet summera fler huggpunkter i plottern och mycket kunskap om området. Det kommer bli otroligt spännande vad detta området kan ge oss nästa vår med lite kött på benen ;) målsättningen denna våren har varit kunskap, fångar vi snygga fiskar så är det extra roligt.

Tack till Pauline och Jocke för en grym dag!

Vårfisket är tokhett, se till o ta er tid och kom ut! Det trillar dagligen in rapporter från våra lokala förmågor J Saknar ni någon är ni välkommna till butiken, grejerna finns och kaffet är på

JFK Gänget

1 year ago

En av årets hetaste jaktnyheter hittar ni nu hos oss på JFK!

Den helt nylanserade drevkikaren från Swarovski, Z8i 0.75-6, kom alldeles nyligen innanför dörrarna. Med den helt banbrytande 0,75x förstoringen blir detta det optimala instrumentet vid drevjakt.

Välkomna in för en närmare titt...

1 year ago

Rykande färsk Mask och Maggot i lager!

Vädret verkar delvis lovande till helgen så passa på att prova metet när väl solen tittar fram!

1 year ago
Foton från JFK - Jakt&Fiskekompaniets inlägg

En helg vi sent kommer att glömma!

Redan i höstas började vi i JFK-gänget grunna på olika vatten och idéer vi skulle vilja testa gällande gäddfisket. Efter många olika alternativ var vi överens om att vi skulle vilja satsa på ett mycket intressant område. Redan i februari var suget stort på att komma ut och fiska gädda men det ville inte moder natur tillåta. Men äntligen nu i mitten av april skulle vi få chansen att testa vår mycket välplanerade plan.

Denna helg var det trolling som stod på schemat. Hela veckan innan gick åt att planera, fixa alla linor på spöna, byta krokar och så vidare.

Dag1.
Klockan ringer tidigt, kaffet kokas och snabbt som blixten var vi nere vid rampen för att påbörja helgens övning.

Planen var att fiska i områden som är i anslutning till lekvikarna för att förhoppningsvis träffa på en större madam. Eftersom vi aldrig fiskat i dessa områden hade vi som plan att täcka mycket vatten och hitta huggpunkter. Dagen bjöd på ett mycket trögt fiske men ett fantastiskt väder. Vi riggar och testar nya grejor och tillslut lyckas vi hitta lite olika punkter där det finns huggvillig fisk. Knepet för dagen var sjunkande platipus i låg fart. Dagen slutar ändå på ett bra sett när vi lyckas få två fiskar runt 105cm och 7kg.

Vi spenderade kvällen med att diskutera om vad vi har lärt oss och hur vi ska lägga upp planen inför nästa dags fiske. Vi kom fram till att testa ett annat ställe i närheten.

Dag2.
Planen blev att testa ett område som var mer kuperat än där vi fiskade dagen innan. Vi sätter ut våra grejor och det tar inte lång stund innan vi lyckas köra rakt över en grundtopp på 1.5m och sätter 4 wobbler rakt ner i botten. Efter mycket kaos i båten lyckas vi få upp grejorna och inser snabbt att vi får fiska med kortare släpp och grundare beten i detta område där bottendjupet varierar kraftigt mellan 10-1meter.
I detta område har vi betydligt fler kontakter än i området dagen innan. Vi landar totalt 6gäddor men avsaknad av de riktigt stora individerna. Då tar vi beslutet om att krypa ännu närmare kanterna i hopp om att hitta någon i modell större.

Näst hugg i rangordningen var Joakim. Hugg skriker Pauline och Joakim tar snabbt spöt. Den är tung säger han med ett leende på läpparna. Gäddan vägrar komma upp mot ytan men får senare se sig besegrad när den ligger i håven. En mycket fin gädda som inte kunde motstå en platipus i färgen natural perch. Gäddan vägde in på fina 9.42kg.

Vi fortsätter över samma område och när vi kommer över samma fläck så försvinner nästa paravan. Pauline som var näst på tur tar snabbt spöt och inser att det är en bättre fisk. Efter en grym drillning kunde gäddan håvas. Även detta en mycket fin fisk som vägde in på 8.1kg.

Tiden går fort och vi lyckas landa några gäddor till men tyvärr är vi tvungna att bege oss hemåt.

När vi nu summerar helgen måste den anses som mycket lyckad. Totalt hade vi 5 fiskar över 100cm och 7kg med 9.42kg i topp. Hetast för helgen var helt klart platipus i både sjunk och low float. Men spännande att de två största tog på low float i färgen natural perch.

Nu är våren här och efter denna helg är vårt fiskesug större än vanligt för nu vet man att vad som helst kan hända när man är på vattnet! Kanske nappar just din drömfisk?

Självklart har vi allt ni behöver för ett lyckat vårfiske i butiken.

Ha en fortsatt trevlig vecka!
JFK

1 year ago

Nytt i butiken!!

En nyhet för oss här på JFK är att vi numera är återförsäljare av Swarovskis produkter. Det innebär att ni kan vända er till oss med service/reparationer av era swarovskiprodukter samt spana in deras sortiment i butiken.

Välkomna in för en närmare titt!

1 year ago
New-Age Spoon Fishing! - Rapala® X-Rap® Scoop

Säsongens mest omtalade gäddbete på plats i butik!

Vill du vinna 200 000kr medans du fiskar gädda?
Läs mer under länk: http://www.rapalapike.se/

Även om betena är rejält uppsnackade pga tävlingen, så tror vi att betena faktiskt kan vara riktigt bra till gäddfisket. Kolla på nedan länkar till filmerna för att se deras gång.

Full sortering hos oss på dessa beten, med lägsta pris - garanti! ;)

https://www.youtube.com/watch?v=THjBQ8XfFb4
https://www.youtube.com/watch?v=iItMfFicL8Ehttps://www.youtube.com/watch?v=WtHCDAC24uk

Learn more about Rapala's new X-Rap® Scoop from team anglers Mikko Seppänen and Chris Beldon. See the full X-Rap® Scoop range at https://www.rapala.fishing F...

1 year ago

Vi stänger nu några dagar och tar lite välförtjänt påskledighet. Vi vill passa på att tacka alla fantastiska och goa kunder och hälsa en glad påsk!!

Vi öppnar åter på Tisdag kl 10.00, uppvilade och taggade för en lika bra fortsättning.

Glad påsk önskar vi på JFK!

1 year ago

Nu är det farligt att vara vildsvin!!
En stor laddning med otroligt bra åtelprodukter från Smäll landat innanför dörren här på JFK. Vildsvinet har sagt sitt, i den senaste opinionsundersökningen bland Sveriges vildsvin så låg dessa produkter överlägset i topp...

« 2 of 2 »
Drivs av Nirvana & WordPress.